Прв ден 27 мај 2014

* Свечено отворање - Младински културен центар - 20 часот
Претставување на писателите, нивното дело и книгите преведени на македонски јазик.
За Даша Дрндиќ, Алеш Чар, Марио Леви, Слободан Шијан и Ненад Величковиќ ќе говорат членовите на уметничкиот совет Александар Прокопиев, Елизабета Шелева и Ермис Лафазановски;
За Драги Михајловски ќе говори Венко Андоновски

Втор ден 28 мај 2014

* Трибина „Европа/Балкан - литература/инклузивност“ - ЕУ инфо центар - 11 часот.

Модератор - Елизабета Шелева.
Ќе учествуваат гостите писатели и членовите на Скопје фелоушип програмата, селекторот на македонскиот писател како и членовите на Уметничкиот совет на фестивалот.

* Потпишување книги од страна на гостите автори и средба со гостите на Скопје фелоушип програмата - книжарница „Икона“ - Скопје Сити мол, од 19 до 20 часот

* Средба на членовите на Скопје фелоушип програмата со писатели и издавачи од Македонија

Трет ден 29 мај 2014

* Средба на членовите на Скопје фелоушип програмата со писатели и издавачи од Македонија

*Затворање на фестивалот со доделување на наградата „Прозарт“ - книжарница „Икона“ - Скопје Сити мол, 19,30 часот

*Обраќање на добитникот Даша Дрндиќ