Прв ден 4 март 2013

• Свечено отвoрање – Младински културен центар – 20 часот
• Претставување на писателите, нивното дело и книгите преведени на македонски јазик.
За Владислав Бајац и Миљенко Јерговиќ ќе говори Александар Прокопиев
За Алек Попов ќе говори Елизабета Шелева
За Андреј Блатник и Александар Николаидис ќе говори Ермис Лафазановски

Втор ден 5 март 2013

• Трибина „Мобилноста и балканските писатели“ – Младински културен центар – 11 часот
Модератор - Елизабета Шелева , поканети учесници се десетина македонски писатели
и издавачи и гостите автори
• Потпишување книги од страна на гостите автори, книжарница „Икона“
– Скопје Сити мол, од 18:30 до 20:30 часот

Трет ден 6 март 2013

•Доделување на наградата „Прозарт“ – книжарница „Икона“ – Скопје Сити мол, 19,30 часот
•Обраќање на добитникот Владислав Бајац