ПРЕС КЛИПИНГ ПРО-ЗА БАЛКАН 2018

18.5.2018

“PRO-ZA Balkan” Festival kicks off

Уредничка од легендарниот „Зуркамп“ и основачот на „Далки архив прес“ – гости на „ПРО-ЗА Балкан“

Тројца светски издавачи на „Скопје фелоушип“

Тројца светски издавачи доаѓаат во Скопје на „Про-За Балкан“

Отворен Шести интернационални књижевни фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ без лауреата Светислава Басаре21.5.2018

Познатиот српски писател Светислав Басара доаѓа во Скопје

Српскиот писател Светислав Басара добитник на наградата „Прозарт“ на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

СВЕТИСЛАВ БАСАРА ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ПРОЗАРТ“ НА ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

Интернационален фестивал “ПРО-ЗА Балкан”: Големиот Басара со пет врвни балкански писатели во Скопје“ – гости на „ПРО-ЗА Балкан“

Светислав Басара добитник на наградата „Прозарт“ на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

НАГРАДАТА НА ФЕСТИВАЛОТ „ПРО-ЗА БАЛКАН“ ЗА СРПСКИОТ ПИСАТЕЛ БАСАРА

Уредничка од легендарниот „Зуркамп“ и основачот на „Далки архив прес“ – гости на „ПРО-ЗА Балкан“

Светислав Басара добитник на наградата „Прозарт“

Светислав Басара добитник на наградата „Прозарт“ на фестивалот „ПРО-ЗА Балкан“

Доаѓаат врвни издавачи заинтересирани за македонската литература

Интервју со Џон О'Брајан: Македонската литература ќе се промовира во САД

Ајфер Тунч, турска писателка: Не пишувам за да бидам најчитан автор

УТРЕВЕЧЕР ПОЧНУВА 6.ПРО-ЗА БАЛКАН ВО ДАУТ-ПАШИНИОТ АМАМ27.5.2018

Роберт Перишиќ (хрватски писател): Книгата пред се’ треба да биде добра, останатото трае три дена

Ајфер Тунч, турска писателка: Не пишувам за да бидам најчитан автор

ДЕНЕС ПОЧНУВА ЛИТЕРАТУРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

УТРЕВЕЧЕР ПОЧНУВА 6.ПРО-ЗА БАЛКАН ВО ДАУТ-ПАШИНИОТ АМАМ

Ајфер Тунч, турска писателка: Не пишувам за да бидам најчитан автор

Интервју со Џон О'Брајан: Македонската литература ќе се промовира во САД

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан”

Вечерва почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Вечерва отворање на 6-тиот „ПРО-ЗА Балкан“ во Даут-пашиниот амам

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Уредничка од легендарниот „Зуркамп“ и основачот на „Далки архив прес“ – гости на „ПРО-ЗА Балкан“

Вечерва отворање на 6-тиот „ПРО-ЗА Балкан“ во Даут-пашиниот амам

Вечерва почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан”

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

ДЕНЕС ПОЧНУВА ЛИТЕРАТУРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

Почнува 6. Интернационален литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“

28.5.2018

Трибина за балканските класици во европската литература: Литературата е потребна и за неа нема замена

Трибина за балканските класици во европската литература

[Дискусија] Има пад на читаноста, но издавачите мора да ги почитуваат и ретките читатели

Трибина за балканските класици во европската литература

Трибина за балканските класици во европската литература

ПРО-ЗА Балкан: Во ова обездушено време, Дон Кихот е потребен повеќе од кога било

Дејан Трајковски: Дон Кихот отсекогаш бил потребен, а во ова обездушено време, повеќе од кога било

Заврши литературниот фестивал „Про-За Балкан“

Светислав Басара: Многу работи влегоа во апсурдна фаза во овој свет

ЗАВРШИ 6. ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ „ПРО-ЗА БАЛКАН“

Заврши 6. издание на фестивалот „Про-за Балкан“

Заврши шестото издание на Фестивалот „Про-за Балкан“

Svetislavu Basari nagrada „Prozart“